ასაკის თანმხლები ბევრი დაავადების განვითარების თავიდან აცილებისთვის საჭიროა განსაკუთრებული დიეტის დაცვა, გვირჩევენ ამერიკელი სპეციალისტები. საკვები პროდუქტების სწორი შერჩევა აგვაცილებს ოსტეოპოროზის, გულის დაავადებების, ძუძუს კიბოს განვითარებას და დაგვეხმარება გაუმკლავდეთ კლიმაქსის სიმპტომებს, იტყობინება "NEWSru Israel".
ამ პროდუქტების რიცხვს მიეკუთვნება პომიდორი-”ჩერი”, რომელიც შეიცავს ლიკოპინს, ჟანგვითი სტრესისაგან დამცველ საშუალებას. იგი ამცირებენ ძუძუს კიბოს, საშვილოსნოს ყელის და გულის დაზინებების განვითარების ალბათობას.
შემდეგ მოდის სელის თესლი მისი ომეგა -3 ზენაჯერი ცხიმოვანი მჟავებით და უჯერედისში შემავალი ლიგნინით. ყველაფერი ეს აქვეითებს ქოლესტერინის დონეს. მეიოს კლინიკაში წარმოებულმა კვლევამ აჩვენა, რომ 40 გრამი თესლი მენოპაუზის პერიოდში მყოფ ქალებს ანთავისუფლებს “ალებისაგან” და ამცირებს ძუძუს კიბოს განვითარების რისკს. ამავე დროს, ექიმთა თქმით, სელის თესლის მიღება ორსულობის დროს არ არის სასურველი.
მხედველობის შენარჩუნებისთვის, იმუნიტეტისა და ძვლოვანი სისტემის გამტკიცებისთვის, ოსტეოპოროზისა და მასთან დაკავშირებული მოტეხილობების თავიდან ასაცილებლად მკვლევარები გვირჩევენ ყურადღება მივაქციოთ კომბოსტოს ფურცლებს. იგი შეიცავს სასარგებლო ცილას ლუთეინს, С ვიტამინს, კალციუმს და К ვიტამინს. С ვიტამინითა და სხვა ანტიოქსიდანტებით მდიდარია მოცვის წვენიც. გარდა ამისა, იგი კარგი საპროფილაქტიკო საშუალებაა საშარდე გზების ინფექციებისთვის.
ჯანმრთელი ნერვული სისტემის, 40 წლის ასაკის შემდეგ ესტროგენის ნორმალური დონის შენარჩუნებისა და მშობიარობისშემდგომი დეპრესიის არარსებობის საიდუმლო ორაგულსა, ზუთხსა და ღურკანაში მდგომარეობს. დიაბეტის რისკის შემცირებისთვის, კუნთოვანი ტურგორის გაუმჯობესებისთვის და ასაკობრივი პროცესების შეჩერებისთვის რაციონში თხის რძისგან დამზადებული იოგურტის შეტანაა საჭირო. იგი მდიდარია ცილებით და თითქმის არ შეიცავს შაქარს.
და ბოლო პუნქტი – კაკალი, რომელიც იცავს ორგანიზმს ძუძუს კიბოსა და ოსტეოპოროზის განვითარებისაგან. უკანასკნელი კვლევების მიხედვით, ყოველდღიურად 50 გ ნიგვზის მიღებით შესაძლებელია ორგანიზმში კიბოს უჯრედების ზრდის შეკავება და ძვლების სიტკიცისა და ჯანმრთელობის შენარჩუნება.