არომატული და გემრიელი მარწყვი აუმჯობესებს თვალის ჯანმრთელობას, დადებით ზეგავლენას ახდენს თავის ტვინზე, ამცირებს არტერიულ წნევას და კურნავს სახსრების დაავადებებს.
მარწყვში არსებული С ვიტამინი, ფლავონიდები, ორგანული მჟავები და ფენოლის ნაერთები ხელს უწყობს თავისუფალი რადიკალებითა და საკვები ნივთიერებების დეფიციტით გამოწვეული თვალის დაავადებების თავიდან აცილებას. კალიუმი ახდენს თვალის წნევის ნორმალიზებას.
ართრიტისა და პოდაგრის განვითარება დაკავშირებულია ორგანიზმში ტოქსიკური ნივთიერებებისა და მჟავების დაგროვებასთან, რომელთაგან განთავისუფლებაში ორგანიზმს მარწყვში არსებული ანტიოქსიდანტები და დეტოქსიკანტები ეხმარება.
მარწყვი მდიდარია იოდით, რომელიც აუცილებელია ნერვული სისტემისა და თავის ტვინის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის, ხოლო მასში არსებული მაგნიუმი და კალიუმი ხელს უწყობს მარილის სიჭარბით გამოწვეული მომატებული არტერიული წნევის ეფექტურ დაქვეითებას.
http://obozrevatel.com
2011.06.23