ბრიტანელი მეცნიერები სამეფო ქიმიური საზოგადოებიდან თვლიან, რომ თაფლი ეხმარება ორგანიზმს ალკოჰოლის გახლეჩვაში და ხელს უწყობს მას ალკოჰოლის ჭარბად მიღების შემთხვევაში ორგანიზმიდან ტოქსინების გამოყოფაში.
თაფლის ძირითადი აქტიური ინგრედიენტია ფრუქტოზა, რომელიც ორგანიზმს საშუალებას აძლევს ადვილად გახლიჩოს ალკოჰოლი უსაფრთხო გვერდით პროდუქტებად. სწორედ ფრუქტოზა გარდაქმნის ტოქსიურ აცეტალდეჰიდს ძმარმჟავად, რომელიც შემდეგ იწვება ჩვეულებრივი მეტაბოლიზმის პროცესის დროს.
გარდა ამისა, თაფლი შეიცავს კალიუმს და ნატრიუმს, რომელიც ასევე ხელს უწყობს ალკოჰოლის უსწრაფეს გადამუშავებას და ალკოჰოლის ორგანიზმიდან გამოყოფას.
გაუწყლოვნების თავიდან ასაცილებლად გირჩევთ, თაფლს დააყოლოთ ერთი ჭიქა სუფთა წყალი.
http://MIGnews.com
2010.12.28