ოხრახუში მდიდარია კერატინით, В1 და В2 ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავით, კალიუმის, მაგნიუმის, რკინის მარილებით, ასევე ფერმენტებით. მასში აღმოჩენილია ინსულინი, რომელიც არეგულირებს სისხლში გლუკოზის ცვლას.
ექიმების მტკიცებით, ეს მწვანილი სასარგებლოა თირკმელების დაავადებების, გასტრიტის და კუჭის წყლულოვანი დაავადებების დროს, ნებისმიერი ანთებითი დაავადებისა და დაქვეითებული მხედველობის დროს. ოხრახუში მატონიზირებლად მოქმედებს კანზე, აცოცხლებს მას, ამცირებს სიწითლეს და შეშუპებას, ებრძვის აკნეს, ხელს უშლის ნაოჭების წარმოქმნას.
http://news.rambler.ru/
2010.10.13