logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    ქალებში ხორცის მოხმარება კიბოს განვითარების პროვოცირებას ახდენს

კვლევებმა აჩვენა, რომ ქალების მიერ წითელი ხორცის მოხმარება ზრდის სარძევე ჯირკვლის კიბოს განვითარების რისკს. მეცნიერების აზრით, ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებში ნაპოვნი ცხიმი წარმოადგენს სარძევე ჯირკვლის კიბოს განვითარების მაღალ რისკ-ფაქტორს.
ჩატარებულ ექსპერიმენტში, სადაც ხდებოდა კვების რაციონების ანალიზი, მონაწილეობდა 3600 ქალი სარძევე ჯირკვლისა და საკვერცხის კიბოთი და იმავე ასაკის 3413 ჯანმრთელი ქალი. შედეგად დადგინდა, რომ ქალებს, რომლებიც მოიხმარდნენ ვიტამინებით მდიდარ საკვებს აღენიშნებოდათ საკვერცხის კიბოს განვითარების რისკის შემცირება 23%-ით იმ ქალებთან შედარებით, რომლებიც მოიხმარდნენ საკვებს ვიტამინების დაბალი შემცველობით. გარდა ამისა, ცხოველური წარმოშობის პროდუქტების მიღება დაკავშირებული იყო სარძევე ჯირკვლის კიბოს განვითარების რისკის ზრდასთან.
კვლევის შედეგებზე დაყრდნობით, მეცნიერები ურჩევენ ქალბატონებს სასიკვდილო დაავადებისაგან დაცვის მიზნით საკვებად მიიღონ უფრო მეტი ხილი და ბოსტნეული, ასევე თევზი, ნიგოზი და ზეითუნის ზეთი.

http://Medicinform.net

2008.02.29


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006