logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    კივის მნიშვნელობა ორგანიზმისთვის

კივი ორგანიზმისთვის სასარგებლოა და იცავს მას კიბოს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებისა და სიმსუქნის განვითარებისაგან, იუწყება Times of India.

კივი სასარგებლო მინერალებისა და ვიტამინების მდიდარ წყაროს წარმოადგენს. ეს ტკბილი ხილი ხაოიანი კანით ბევრად მნიშვნელოვანია, ვიდრე უბრალოდ გასაფორმებელი საშუალება ნამცხვრებისა და ტორტებისთვის. იგი A, C და E ვიტამინებს შეიცავს.

C ვიტამინი წყალში ხსნადი ანტიოქსიდანტია, რომელიც ორგანიზმს იცავს თავისუფალი რადიკალების, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, კიბოსა და სიმსუქნის განვითარებისგან.

მსგავსი ეფექტი აქვს ვიტამინ E-ს, მაგრამ ის ცხიმში ხსნადია. კივში ეს ორივე ვიტამინი ძალიან დიდი რაოდენობითაა, რის გამოც ხდება ორგანიზმის თავისუფალი რადიკალებისგან დაცვა ყველა ფრონტზე.

კივში არსებული საკვები ბოჭკოები ისეთი დაავადებების მკურნალობას უწყობს ხელს, როგორიცაა დიაბეტი (სისხლში შაქრის დონის მართვით), ასევე მსხვილი ნაწლავის კიბო, (ბოჭკოების ნაწლავის ტოქსიკურ კომპონენტებთან შეკავშირებით).

ექიმები გულით დაავადებულ პაციენტებს ურჩევენ, კივი ყოველდღიურად მიირთვან, რაც შეუმცირებს მათ გულის შეტევების განვითარების რისკს.

http://mignews.com

2016.10.13


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006