logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    დიეტოლოგებმა დაასახელეს პროდუქტები, რომლებიც ხელს უშლის დაბერებას

ეს პროდუქტები ამცირებენ ჰიპერტენზიის, სიმსუქნის, შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს. ეს არის დაავადებები, რომლებიც იწვევენ ორგანიზმის გამოფიტვას. აუცილებელია, ადამიანის ყოველდღიურ რაციონში შედიოდეს ბოსტნეული, ცილა, უჯერი ცხიმოვანი მჟავები, უჯრედისი, ვიტამინები და ანტიოქსიდანტები.

ამაზე დაყრდნობით, სპეციალისტებმა აღნიშნულ სიაში შეიტანეს ბრიუსელის კომბოსტო, რომელიც ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს. თუმცა, შესაძლებელია ის შეიცვალოს ბროკოლით, ჩვეულებრივი ან ყვავილოვანი კომბოსტოთი. ყველანი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, უჯრედისით, ვიტამინებით და მონერალებით. საჭიროა, მინიმუმ, 3-5 ულუფის მიღება  დღეში.

შემდეგ ადგილს იკავებს ორაგული, რომელიც მდიდარია ცილებით და ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა და ნერვული სისტემებისათვის. ის ასევე იცავს  კანსა და თმებს დაზიანებისაგან. ორაგულის ანალოგიურად მოქმედებს სარდინები, ქაშაყი, მიდიები, კალმახი და სხვ. ცხიმიანი თევზები. ნორმაა - მინიმუმ, 2 ულუფა დღეში.

მესამე ადგილზეა ნუში, რომელიც ასევე მდიდარია ცილით, სასარგებლო ცხიმებით, მაგნიუმით, თუთიით. ნუშის მსგავსია ფსიტას ნაყოფი (ე.წ. „ფისტაშკა“) და ნიგოზი.

ნამდვილ სუპერპროდუქტს წარმოადგენს იოგურტი. ის გაჯერებულია კალციუმით, ცილით, ვიტამინით, პრობიოტიკებით და სასარგებლოა ძვლების და კუნთების, ასევე კუჭ-ნაწლავისათვის.

მწვანე ჩაი დიდი ხანია ცნობილი თავისი უნიკალური თვისებებით. ის უძლიერესი ანიტიოქსიდანტია და იცავს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას. როგორც კვლევებმა აჩვენა, 5 ჭიქა მწვანე ჩაის მოხმარების შემთხვევაში რეალურად უმჯობესდება ჯანმრთელობა.

ჩაის შეიძლება შევადაროთ მხოლოდ კენკრა - მოცვი, რომელიც მდიდარია ანტოციანით, რომელიც მას დამახასიათებელ ფერს ანიჭებს. და საერთოდ, სასარგებლოა ნებისმიერი მკვეთრი ფერის კენკრა.

http://meddaily.ru

2014.12.25


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006