logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    ხორცის საკვები რაციონიდან ამოღება სიცოცხლეს 25 წლით ახანგრძლივებს

ბრიტანელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ დღეგრძელობისთვის მნიშვნელოვანია ხორხცისა და თევზის მიღებაზე უარის თქმა.

მკაცრი ვეგეტარიანული დიეტა პროტეინებისა და კალორიების ნაკლები რაოდენობით ანელებს დაბერების პროცესს და მნიშნელოვნად ზრდის 100 წლამდე სიცოცხლის გახანგრძლივების შანსებს.

მეცნიერებმა ადრე დაადგინეს, რომ ზედაბალი დიეტა (დაახლოებით რეკომენდირებული ნორმის 60%) ძალზედ სასიკეთო გავლენას ახდენს ორგანიზმის ჯანმრთელობასა და სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე. სპეციალისტები აღნიშნავენ, რომ დიდ ბრიტანეთში 100 წლამდე აღწევს ყველა ის ადამიანი, რომელიც იცავს დანაყრებამდე არ მისული კვების მსგავს ექსპერიმენტულ დიეტას.

ბრიტანელი მეცნიერების თქმით, არ არის აუცილებელი რაოდენობრივად შედარებით ნაკლები საკვების მიღება. საჭიროა მხოლოდ ზოგიერთი ისეთი ნივთიერების ორგანიზმში მოხვედრის აცილება, როგორიცაა პროტეინი. ამის მიღწევა შეიძლება კვების რაციონიდან ხორცის, თევზისა და კაკლისებრთა ზოგიერთი სახის ამოღებით.

ექსპერიმენტული კვლევებით დადგინდა, რომ სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე მოქმედებს ამინომჟავების შემადგენლობაც. ყველაზე გამოხატული ზემოქმედება აღენიშნება მეთიონინს. ეს ამინომჟავა მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ყველა პროტეინის ფორმირების პროცესში.

http://topnews.ru

2009.12.10


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006