logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    ნიორი – ფართო პროფილის ანტიბიოტიკი

ნიორი – ეს არის მოქმედების მაქსიმალურად ფართო სპექტრის მქონე ანტიბიოტიკი. ის კლავს ყველაზე გავრცელებულ ბაქტერიებს ძალზე დიდი რაოდენობით. კვლევებმა აჩვენა, რომ ნედლი ნიორი თავისი სასარგებლო თვისებებით არ ჩამოუვარდება და შესაძლოა აღემატება კიდეც კარგად ნაცნობ პრეპარატ – ტეტრაციკლინს.
თუმცა, უნდა გვახსოვდეს, რომ ნივრის შემცველი სამკურნალო საშუალებების მიღება არ შეიძლება ხანგრძლივი დროის განმავლობაში, ვინაიდან ის ასუსტებს ნაწლავის მიკროფლორას და ხდება მისი გაღიზიანების მიზეზი.
ცნობილი ექიმი ავიცენა ნიორს ყველა დაავადების წამალს უწოდებდა.
ზამთარში, როდესაც მზისა და ვიტამინების დეფიციტის გამო იმუნიტეტი დასუსტებულია, ხოლო გარშემო კი უამრავი ადამიანი ავადმყოფობს, ნიორი სწორედ რომ დიდ დახმარებას გაგვიწევს.
არსებობს ნიორზე დაფუძნებული წამლების დამზადების უამრავი რეცეპტი. მაგალითად მოვიყვანთ მხოლოდ რამდენიმე მათგანს:
1.საჭიროა: 4-5 კბილი ნიორი, 1 ჭიქა ღვინო ან ძმარი.
მომზადების და მიღების წესი: გასუფთავებული ნიორი უნდა დაიჭრას წვრილად და დაესხას ღვინო ან ძმარი. გაჩერდეს სულ მცირე 3 საათის განმავლობაში. მიღება: 1 ჩაის კოვზი 3-ჯერ დღეში ჭამამდე.
2.საჭიროა: 1 თავი ნიორი, მცენარეული ზეთი.
მომზადების და მიღების წესი: გასუფთავებულ და წვრილად დაჭრილ ნიორს დაესხას
მცენარეული ზეთი და გაჩერდეს 6-8 საათი. მიღება: 2-ჯერ დღეში ჭამამდე 20 წუთით
ადრე.
3. საჭიროა: 40გრ ნიორი, 100მლ სპირტი ან არაყი, ცოტაოდენი პიტნა (არომატისთვის).
მომზადების და მიღების წესი: 40გრ გატარებული ნიორი მოთავსდეს მინის
ჭურჭელში, დაესხას სპირტი ან არაყი, მჭიდროდ დაეხუროს თავსახური და გაჩერდეს
ბნელ ადგილას, სულ მცირე 10 დღე. ამ ნაყენის გემო და სურნელი უფრო სასიამოვნო გახდება, თუ დავუმატებთ ცოტაოდენ ნედლ პიტნას. მიღება: 10 წვეთი 2-3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.

http://www.mignews.com

2008.12.11


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006