logo
GE 
    ოფიციალური ინფორმაცია
ჯანდაცვის სისტემა
ჯანდაცვის რეფორმა
საერთაშორისო აქტები
სამედიცინო ეთიკა
განათლება და მეცნიერება
გაიდლაინები
პროგრამები
სტანდარტები
სტატისტიკა
ორგანიზაციები
    სამედიცინო მომსახურება
სასწრაფო დახმარება
ჰოსპიტლები
დიაგნოსტიკა-მკურნალობა
მეანობა-გინეკოლოგია
ჯანმრთელობა და სილამაზე
სტომატოლოგია
ლაბორატორიები, სისხლის კომპონენტები
სპეციალისტები
სამედიცინო ცნობარი
პირველი დახმარება
პროფილაქტიკა
ლაბორატორიული გამოკვლევები 
ცხოვრების ჯანსაღი წესი
მედიცინის ისტორია
მედიცინა და რელიგია
არჩილ შენგელიას სამედიცინო ენციკლოპედია
ტერმინები და განმარტებები


    მურაბა და ჟელე კიბოს წინააღმდეგ

მკვლევართა აზრით, მურაბის, ჯემის ან ჟელეს მოხმარება ეწინააღმდეგება კიბოს განვითარებას. საკვების კვლევითი ინსტიტუტის (დიდი ბრიტანეთი) მეცნიერების მონაცემებით, ასეთი პროდუქტები შეიცავენ ჟელეს წარმომქმნელ აგენტს პექტინს, რომელიც ახდენს ორგანიზმში კიბოს პროგრესირების საკვანძო გზის დაბლოკვას. პექტინი წარმოადგენს ხილისა და ბოსტნეულის ბოჭკოების ბუნებრივ პროდუქტს და ფართოდ გამოიყენება კვების მრეწველობაში, თუმცა მისი კიბოს საწინააღმდეგო პროფილაქტიკური თვისება პირველად ეხლა აღმოაჩინეს.
ონკოლოგები პექტინის დამცველობით ფუნქციას უკავშირებენ ცილა გალექტინ 3-ს, რომელიც მოქმედებს კიბოს პროგრესირების ყველა სტადიაზე. ჟელესა და ჯემის წარმოება ისე ხდება, რომ პექტინის აქტივობა მატულობს და შემდგომში იგი ხელს უწყობს ქსოვილების განთავისუფლებას კიბოს უჯრედებისგან. ექიმები არ არიან დარწმუნებული იმაში, რომ დაავადების პროფილაქტიკისთვის ტკბილი მურაბა საუკეთესო არჩევანი იქნება, რადგან იგი შაქრითაა მდიდარი. პექტინი ნანახია ხილისა და ბოსტნეულის მთელ მრავალფეროვნებაში, კარტოფილიდან დაწყებული ქლიავამდე. ყველაზე ცოტა რაოდენობით იგი არის მარწყვსა და ყურძენში, ხოლო ყველაზე ჟარბად - ვაშლსა და ფორთოხალში.

http://Ami-tass.ru

2008.10.16


ადამიანის უფლებები პაციენტთა მზრუნველობის სფეროში
ინტერნეტ მარკეტი
 დიეტები
 კოსმეტოლოგია
  წყალი
  მასაჟი
  სტომატოლოგია
  სქესობრივი ცხოვრება
  დასვენება, ტურიზმი, ჯანმრთელობა
  ბავშვი
  ორსულობა, გინეკოლოგია, რეპროდუქციული ჯანმრთელობა
  კოლოპროქტოლოგია
  შეკრულობა
  უროლოგია
 რა უნდა ვიცოდეთ დიარეის შესახებ
 ჯილეხი
 ეპილეფსია
 ადამიანის გენომი
 ადამიანის რეპროდუქცია
 ალერგია
 არტერიული ჰიპერტენზია
 გრიპი და სხვა რესპირატორული დაავადებები
 ვენების ვარიკოზული დაავადება
 ვირუსული ჰეპატიტი
 ვიტამინები
 იმუნიზაცია და ვაქცინაცია
 კომპიუტერი და ჯანმრთელობა
 მალარია
 ოსტეოპოროზი
 საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციები
 სქესობრივი გზით გადამდები დაავადებები
 ტკივილი გულის არეში
 ფრინველის გრიპი
 შაქრიანი დიაბეტი
 შიდსი
 ჯანსაღი კბილები
 ჯანსაღი კვება
 ჰიპერჰიდროზი - ჭარბი ოფლიანობა

დააფიქსირეთ თქვენი აზრი ...

მოგწონთ თუ არა ”მედპორტალი”?

   ***  1505 "სამინისტროს ცხელი ხაზი"    ***   2 398018 "შიდსი - ცხელი ხაზი"    ***  2 911926 "ტუბერკულოზის ეროვნული ცენტრის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "პაციენტის ცხელი ხაზი"    ***  2 103003 "ჯანდაცვის ომბუდსმენი"    ***  2 960505, 2 921000 "ნდობის ტელეფონი"    ***  2 941208 "ნარკოლოგიური დახმარების საკონსულტაციო ცხელი ხაზი"

საავტორო უფლებები დაცულია © პარტნიორები ჯანმრთელობისათვის (PfH) , ჯმნც (NHMC)
თბილისი, 2006